Home » , , » Kayap Kering Dalam Masa 2 Minggu Dengan NutriFeron

Kayap Kering Dalam Masa 2 Minggu Dengan NutriFeron

Kayap Kering Dalam Masa 2 Minggu Dengan NutriFeron


Jenis-jenis Kayap 

Penyakit kayap terbahagi kepada tiga jenis iaitu: 
  1. Kayap melukut 
  2. Kayap jagung
  3. Kayap ular (herpes zoster atau disebut shingles berpunca daripada serangan virus Varicella zoster (VZB) iaitu daripada kelompok virus herpes). 
Penyakit kayap jenis ini dikatakan mempunyai persamaan dengan demam campak atau chicken pox dari virus yang sama iaitu Herpes dan bersembunyi di bawah kulit. Kayap ular biasanya bermula dari tengah belakang dan merebak hingga ke bahagian dada atau pada sebelah dada sahaja. Namun, jika tidak dirawat ketika di peringkat awal lagi, Penyakit kayap jenis ini akan menyerang urat saraf pada bahagian mata sehingga menyebabkan rasa pening dan sakit diikuti pula ruam di bahagian dahi dan di bahagian tepi mata. 

Jika mata turut diserang ia kelihatan merah dan berlakulah apa yang di-katakan ‘conjunctivitis’. Mana-mana urat saraf ‘rasa’ akan diserang oleh kuman kayap ular ini bila tumbuhnya kayap ini di kulit di mana adanya urat saraf ‘rasa’. Ruam yang berlaku pada kulit memakan masa dari 10 hari hingga dua minggu untuk sebuh jika dirawat dan kemudian ia akan mula reda dan meninggalkan parut pada kulit. 

Bagi pengidap kayap ular yang lebih tua, mereka akan merasakan kesakitannya dalam jangka waktu yang lebih lama iaitu berbulan-bulan ataupun makan tahun, apatah lagi jika ia tidak dirawat. Kesakitan ini digelar ‘Post-Herpetic Neuralgia’ dan begitu menyeksa kerana ubat-ubatan yang diberi lazim-nya kurang berkesan. Sebelum seseorang pakar dapat merawat kayap ular Ini dia harus benar-benar mengetahui secara lebih mendalam akan penyakit kayap ini.

Untuk merawat penyakit kayap ini, kami mencadangkan anda mengambil NutriFeron Shaklee kerana sudah ramai pesakit yang sembuh hasil daripada pemakanan supplement Nutriferon ini.

NutriFeron Shaklee; Harga Bukan Ahli RM192.13

Untuk konsultasi percuma anda bolehlah menghubungi saya Salina 013-278 3475.* This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any diseases.

*Harga di atas tidak termasuk harga pos RM10.60 (Semenanjung), RM21.20 (Sabah/Sarawak). 

Penafian! Segala maklumat mengenai produk di blog ini bukanlah bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Pihak kami tidak akan bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah atau kemudaratan hasil daripada bacaan di blog ini Terima kasih..

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...