Home » , , » Masker Vitamin C

Masker Vitamin C

CARA-CARA MEMAKAI MASKER VITAMIN C

Unik produk Shaklee ni, Vitamin C dia pun boleh dijadikan masker.

Semua orang tahu kan yang Vitamin C ni bagus untuk kulit. Kalau nak beli masker Vitamin C agak mahal juga tau apatah lagi kalau nak buat suntikan Vitamin C. 

Disini saya nak tunjuk cara mudah nak pakai masker Vitamin C

1. Cuci muka dahulu dengan pencuci muka agar kulit bersih dari sebarang kotoran. Bila kulit bersih, baru nutrien dari vitamin C dapat diserap dengan baik ke dalam kulit.

Of cos saya pilih pencuci muka Nutriwhite yang terbukti selamat dan berkesan serta tahan lama.

2. Selepas basuh muka, ambil sebiji tablet Vitamin C dan di potong kepada 2 bahagian. Ambil separuh sahaja. Tak perlu ambil sebiji tu. Jimat kan..



3. Hancurkan dan masukkan air mencukupi. Jangan terlalu cair.

4. Selepas masukkan air, terus sapu pada wajah yang sudah dibersihkan tadi. Tunggu hingga kering. Akan rasa sedikit pedih, terutama jika ada bekas jerawat dan luka di wajah.abaikan je..

Bila dah kering, terus bilas dengan air.

Dan jangan lupa, rasai perbezaan kulit sebelum dan selepas pakai masker. 

Selepas pakai masker vitamin C, kulit rasa lebih lembut.

Kalau diamalkan selalu, kulit jadi lebih lembab dan cerah. Parut pun cepat pudar.

Jom amalkan.

Kalau tak de vitamin C, boleh order dengan saya ye.


*Harga di atas tidak termasuk harga pos RM10.60 (Semenanjung), RM21.20 (Sabah/Sarawak).





Penafian! Segala maklumat mengenai produk di blog ini bukanlah bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Pihak kami tidak akan bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah atau kemudaratan hasil daripada bacaan di blog ini Terima kasih..

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...