Cegah Cyst dan Fibroid

SET CYST DAN FIBROID

Gambar: Contoh Cyst 


Contoh Fibroid pada rahim
Gambar: Contoh Fibroid pada rahim 

Sekarang ni..kita kerap sangat dengar pasal Cyst dan fibroid kan..

Kalau dulu, jarang-jarang..malah first time saya dengar mengenai cyst adalah pada tahun 2008..sebab kena pada diri sendiri.

Masa tu, membayangkan satu penyakit yang amat merbahaya dan setaraf kanser..jahil sangat masa tu..lagipun tak pernah dengar orang terdekat ada cyst dan juga fibroid..sesuatu yang asing..

Nah..sekarang..sana sini ada cyst dan fibroid..kenapa ek..

Selain amalan pemakanan yang tidak sihat, hormon yang tidak seimbang ( juga boleh datang dari pemakanan), kehidupan yang stress juga punca kepada masalah ini dan ada juga yang tidak diketahui punca seperti endometriosis.

Saya dulu dapat cyst tapi berpunca dari endometriosis. sebab kalau ikutkan Dr Hamid, orang yang ada fibroid dan cyst ni..selalu makan makanan yang tidak sihat dan tidak makan sayur..saya bukan kategori itu..saya pada masa itu dan sebelumnya..seorang yang kaki sayur dan ulam serta tidak gemar fast food serta junk food...tapi still kena juga..so..takdir la..

Jadi..kengkawan..mana yang masih selamat..sedang menghadapi atau pernah lalui..kita tidak selamat 100%. Langkah pencegahan itu perlu..atleast ikhtiar kan.

So..macam saya..doktor sahkan saya akan dapat semula endometriosis dan membawa maksud akan kena lagi la ovarian cyst selagi ada hormon estrogen..tapi sehingga kini, alhamulillah setelah 8 tahun..saya masih selamat dan telah punyai 2 orang anak walau doktor menyatakan saya sukar untuk hamil.

Kuasa Allah mengatasi segalanya..yang penting berusaha dan tidak putus asa.

Dengan lambakan makanan yang tidak sihat, cepat, sedap, mengandungi banyak trans fat yang sangat bahaya sebenarnya..sangat perlu kita sediakan diri kita dengan supplemen yang selamat sebagai back up..

Antara supplemen yang disyorkan adalah:

  1. GLA- bantu imbang hormon dalam badan.
  2. Vitamin A, C dan E- bertindak sebagai antioksidan untuk hapuskan radikal bebas yang merosakkan fungsi sel.
  3. Vivix- antioksidan yang membaiki sel pada tahap DNA.


Maka, bertindak segera jika sayangkan tubuh kita.

Kalau dah kena..kos dan risiko lebih tinggi berbanding pencegahan.

Lebih baik melabur untuk kesihatan kerana harta yang paling bernilai adalah diri kita.

Jom ikhtiar dengan set ini.

Hubungi saya ye.

Harga pos RM10.60 (Semenanjung), RM21.20 (Sabah/Sarawak).


Penafian! Segala maklumat mengenai produk di blog ini bukanlah bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Pihak kami tidak akan bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah atau kemudaratan hasil daripada bacaan di blog ini Terima kasih..

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...