Home » , » 5 Tips Mudah untuk kulit yang sihat

5 Tips Mudah untuk kulit yang sihat

5 Tips Mudah Untuk kulit yang sihat

Tidak semua orang dikurniakan kulit yang sihat secara azali, ada orang terpaksa berusaha untuk mendapatkan kulit yang sihat.Walau apapun, jangan sampai abaikan kesan bahaya yang mungkin bakal ditanggung kalau kita terlalu taksub ingin cantik.

Berikut adalah beberapa tips yang boleh diamalkan tanpa melibatkan kos yang tinggi, suntikan dll:

1. Pastikan sebelum tidur bersihkan dulu muka. Jangan lupa sapu toner dan night cream kerana waktu tidur adalah waktu terbaik untuk kulit memperbaharui selnya. Jadi bila kulit telah dibersihkan sebelum tidur, sel kulit baru tiada halangan dari sel-sel kulit yang mati dan kotoran di muka.

2. Selepas bangun dari tidur sebenarnya tidak perlu untuk mencuci muka dengan pencuci muka cukup sekadar membasuh muka dengan air. Ini untuk mengelakkan kehilangan lembapan pada muka..ni sebenarnya petua orang tua-tua untuk awet muda. lagipun kan dah basuh muka sebelum tidur malam tadi kan.

3. Selepas balik dari kerja, terus basuh muka. jangan biarkan kotoran melekat dengan lama di muka kita. Kalau tak dengan mudah jerawat menyerang.

4. Pilih produk yang sesuai dengan kulit dan bebas dari bahan kimia terlarang. Produk kulit memang banyak di pasaran, gunalah kelebihan kita sebagai pengguna yang bijak untuk memilih produk yang bagus utk kulit. Elakkan produk yang mengandungi 
     a. Paraben
     b. Merkuri
     c. Hydroquinone
Tak guna cantik cepat tapi selepas itu aab menanggung seksa. Tiada produk natural yang begitu cepat kesan melainkan ada bahan kimia yang merbahaya sebagai pemangkin.

5. Amalkan supplement untuk rawatan dari dalam juga penting. jangan hanya taksub menjaga luaran sedangkan apa yang berlaku didalam itulah terpancar ke luar. jadi utk kulit yang sihat dan cantik, haruslah bermula dari dalam. Amalkan supllemen seperti:
      a. Vitamin C
      b. Vitamin E
      c. Herblax (utk detoks)
      d. ESP 

Jangan ghairah untuk cepat cantik. Kena tengok juga ber
apa lama kita dah suffer dengan masalah kulit..jadi redha lah kalau amik masa sedikit utk pulih asalkan kita tidak menanggung kesan jangka panjang akibat tersalah pilih produk.

Shaklee merupakan syarikat yang pro-natural, telah mengeluarkan produk kulit yang bebas dari bahan kimia di atas. Jadi beralihlah kepada produk Nutriwhite dan Enfuselle dari Shaklee.
Untuk keterangan lanjut boleh hubungi saya.


Set Enfuselle

Set Nutriwhite


Harga Retail: 

RM 1227.48 (set Nutriwhite)
RM 321.98 ( set Enfuselle 1)
RM 344.50 ( set Enfuselle 2)

*Harga di atas tidak termasuk harga pos RM10.60 (Semenanjung), RM21.20 (Sabah/Sarawak).

Berminat? Hubungi saya segera :

Pn. Salina (SMS/WhatsApp/Telegram : 013-2783475)
Email : pnacuina@gmail.com
Fb : Duniaku Sihat



Penafian! Segala maklumat mengenai produk di blog ini bukanlah bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Pihak kami tidak akan bertanggungjawab sekiranya berlaku sebarang masalah atau kemudaratan hasil daripada bacaan di blog ini Terima kasih..

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...